TOPLUM BİLİMCİLERİ
- İşçi Ve Sendika
- 4 Ağu 2023
- 2 dakikada okunur
Güncelleme tarihi: 6 Ağu 2023
Toplum bilimcileri;
Seçimlerden önce herkesin tarafı öyle yada böyle belli iken seçimlerden sonra gidişattan tüm tarafların rahatsız olmasını araştırması gerekiyor. Ve hiç kimsenin sorumluluğu kendi üzerine almamasını araştırması gerekiyor.
Toplum bilimcileri;
Sol-sosyalist olarak gösterilen partilere oy verenlerin seçimlerden sonra muhalefet görevini yerine getirmeyen, meclise gönderdikleri milletvekillerinin davranışlarını ve o davranış biçimlerini görmeyenleri araştırması gerekiyor.

Zamlarla ilgili sağlı sollu partilerin taraflarının rahatsız olması doğal ama Mecliste yapılan, özellikle sol iddiasında bulunan partilerin ve kendine sosyalist diyenlerin, oylamalara katılmamalarını ve onlara oy veren seçmenin bunu eleştirmemesini, görmezden gelmesini de araştırması gerekir.
Toplum bilimcileri;
Toplumun sorunlarını meclis kürsüsünde ayda yılda bir, sol söylemlerle, dile getirmenin dışında sorunların çözümü noktasında bir değişimin olmadığı eleştirisine “mecliste tek başına ya da birkaç kişiyle ne yapılabilir” savunmasının araştırması gerekiyor.
Toplum bilimcileri;
Sol- sosyalist iddiasında bulunan kişilerin kendi partilerini yok sayarak, kendi parti programını bir tarafa bırakarak HDP/YSP ittifak çatısı altında onların programıyla Meclise girmesi ve ardından partimiz TBMM’de demiş olmalarını araştırması gerekiyor.
Toplum bilimcileri;
Sosyal medyada, takipçisi fazla olan, konuşmaktan öte, pratikte karşılığı olmayan, işçi eylemlerine gitmeyen, sınıf mücadelesine bihaber, halktan uzak ama bir görüntü ile sanki tüm işçi ya da halkın haklarını savunuyormuş gibi algı yaratılan ama milletvekili, ama sosyalist ama aslında sosyal medya fenomeni ama ne dediği anlaşılmayan ama onların toplumda karşılık bulmasını araştırması gerekiyor.
Toplum bilimcileri;
Gerçek sol-sosyalistlerin halktan neden, nasıl ve niçin uzaklaştırıldığını araştırması gerekiyor.
Toplum bilimcileri;
Seçimler sürecinde vatan, millet, bayrak, din söylemlerinin seçimlerden sonra etkisini yitirmesinin ya da konuşulmamasını araştırması gerekiyor.
Toplum bilimcileri;
Zam varsa, neden araçlar yollarda, marketler, AVM’ler dolup taşıyor söylemiyle toplumu zammın, pahalılığın olmadığına ikna etme çabası ve bununda önemli ölçüde taraftar bulmasını araştırması gerekiyor.
Ve ve,
Pahalılığın, market poşetlerine zam gelmediği sürece kabul edilmemesini araştırması gerekiyor.
Toplumun, yanlışı, hatayı mensup olduğu parti, grup, çevre yani kendi tarafından olabileceğini kabul etmeyen, kendi dışındakileri suçlayıcı, kutuplaştırıcı psikolojisini araştırması gerekiyor.
Yada
Olumsuz olan hiçbir şeyden kendine düşen payı kabul etmeme, tüm olumsuzlukların gerekçesini karşı tarafa yıkma alışkanlığını araştırması gerekiyor.
Elbette AKP'ye oy verenlerin sorumlulukları çok fazladır, elbette AKP iktidarı yaşanılan tüm olumsuzluklardan doğrudan sorumludur.
Ama kendisi yeni bir politika üretmeden,
tüm suçu AKP’ye oy verenlere atan, zamlardan, pahalılıktan, hak gasplarından onları sorumlu tutma davranış biçimini araştırması gerekiyor.
Ve ve...
Ben oy vermedim ki oy verenler çeksin, oh olsun diyerek sorumluluktan kaçanların, işin kolayını seçenlerin davranışlarını araştırması gerekiyor.
Toplum bilimcileri;
Gidişattan rahatsız olup yapılacak ilk seçimde yine aynı partilere oy verme davranışının gerekçelerini araştırması gerekiyor.
Ve herşeyi biliyor, görüyor gibi davranan ama hiçbir şeye karışmayanları araştırması gerekiyor.
Ve en son, sonuca göre toplum bilimcilerine ne gerek var "ben demiştim, ben biliyorum" diyenleri araştırması gerekiyor. Toplum bilimcilerinin de
işi zor...
Miroğlu
Comments